Stráž nad Nisou – Dětřichov 2 : 3 (0 : 1)

27.10.2008 20:15

 Viktorie v letošní sezóně vyhrála poprvé na hřišti soupeře a jen potvrdila, že se její výkony od domácích zápasů liší jako „den a noc“. V tabulce I.A třídy nás tedy těší tři body ale v situaci v jaké jsme nic neřeší a je potřeba je potvrdit v příštím kole doma s Jilemnicí. Do „derby“ nemohl nastoupit Ondra Tomášek a také Pavel Kutílek, zařadili se tak k disc. potrestaným Prokopcovi s Víznerem.

            Domácí sice byli od začátku utkání aktivnější ale jen k pok. území a s řadou nepřesností se těžko mohli prosadit. V 7. min. rozehrál z 22 metrů trestný kop Mičunovič a Petr Kareš trefil přízemní ranou přesně k tyči Černého branky 0 : 1. V 22. min. otevřel levou stranu domácích Resl a Josef Mičunovič běžel sám na gólmana Černého ten ale domácí podržel . V 25. min. se prosadil opět Mičunovič přes tři hráče ale jelikož má levou nohu „opěrku“ zakončit nedokázal. V 30. min. chtěl po čistém hlavičkovém souboji Válka s Kněbortem domácí hráč penaltu kterou ale rozhodčí Langer správně neodpískal!!!           V 32. min. utekl po pravé straně Vágner ale koncovku vyřešil špatně a o míč přišel.                V 41. min. se prosadili domácí Havlíček ale po kličce do pok. území pálil z 12 metrů mimo. V nastaveném čase pak domácí po rychlé kombinaci mohli vyrovnat ale přízemní střele Valáška chyběly centimetry.

            V druhém poločase si v 50 min. pohrál s obranou soupeře Josef Mičunovič, přihrál od brankové čáry před branku a Miloš Křiklava „dával“ do prázdné 0 : 2. V 65. min. se dočkali domácí když centr z levé strany minul Gittler a Klucho po zpracování z deseti metrů „propálil“ Zemana 1 : 2.  Snažící se protivník pak v 80 min. chyboval opět a Josef Mičunovič kterému domácí Resl nechal „den otevřených dveří“ v pohodě přihrál do ulice Petru Netolickému, Černý sice první střelu vyrazil ale na dorážku mezi nohy už byl krátký 1 : 3. Viktorie se ale nesoustředila a Stráž ihned z rozehry trestala - když se po centru Kosiewicze prosadil hlavičkou zcela volný Kněbort 2 : 3. V závěru zápasu se ve snaze vyrovnat domácí snažili ale mimo dvou centrů do pok. území a trestného kopu Jíry ( střílel z 20m nad) k ničemu nedostali. V 88. min. pak rozhodčí Langer správně vyloučil Kosiewicze a rázem se stal viníkem domácí porážky. 

 Rozhodoval: Langer     ž. k. 4 : 1,     č. k. 1 : 0    30 diváků

 Zákl. sestava: Zeman – Válek, Kareš, Skalický st., Gittler – Mičunovič, Skalický ml., Netolický, Krejcar – Vágner, Křiklava

 Střídání: 45. min. Krejcar nastoupil Šámal, 75. min. Křiklava nastoupil Květ Jiří